Jegyzet

2023.02.04. 15:30

Mindig várni fog

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Alig akad lokálpatrióta, aki akár egyedül vagy baráti körben, ne látogatott volna fel Miskolc jelképéhez, hogy rátekintsen a városra, a Bükk-hegységre, a magasból kutatva hol járt, dolgozik, lakik. Számos amatőr és profi fotográfia dokumentálja töretlen népszerűségét. Az idén 60 éves Avasi kilátó hamarosan megújul, a funkcionalitását végig megőrző - ám mára meglehetősen megkopott - egyedi stílusú építménybe új életet lehelnek. A megfogalmazott cél - „az épület karakteres, bejáratott és ismert jelképszerűségének megőrzése mellett korszerű, az átalakítás korának ismérveit is felvonultató épület jöjjön létre” - biztosítja, hogy a megszokott, megszeretett, különleges forma megmaradjon, megfrissülve növelje az Avas turisztikai vonzerejét.

Mindenki számára fontos lehet a város emblematikus épületének méltó megújítása, hogy továbbra is fennen hirdesse az idén fél évszázados P.Mobil együttes klasszikusával: Miskolc mindig várni fog.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában