Fórum

2023.02.27. 16:00

Jelzőrendszer-konferencia Mezőkövesden

Február 23-án tartotta meg éves jelzőrendszer-fórumát a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ.

ÉM

A jelzőrendszer volt a téma

A konferencia központi témája a Mezőkövesdi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat elmúlt évi munkája, valamint az emberkereskedelem volt. A gyermekvédelmi törvény előírásainak megfelelve a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ idén is megszervezte szakmai konferenciáját, melyen a jelzőrendszer tagjai – például óvónők, tanítók, tanárok, védőnők, a gyermekjóléti, családsegítő területen dolgozók – vettek részt. „Nagyon fontos, hogy a napi munka során a kollégák egyrészt ismerjék egymást, másrészt a munkájukat érintő fontosabb témákban tájékozódhassanak, elmélyíthessék ismereteiket, véleményeket cserélhetnek egymással”– ismertette az esemény célját Szarka Melinda, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ igazgatója. A konferencia első előadója a Mezőkövesdi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, Baranyiné Molnár Erzsébet a szolgálat elmúlt évi munkájáról számolt be. A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény általános igazgatóhelyettese, megyei módszertani munkatárs, Lasztócziné Szomoru Mónika pedig az emberkereskedelemről, a jelzőrendszeri tagoknak az emberkereskedelem felismerésében és megelőzésében játszott szerepéről tartott előadást, melynek áldozatai leggyakrabban a gyermekek és a nők, de a fogyatékkal élők, az egyedül élők, idősek, akiket könnyű befolyásolni – mondta a szakember.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában