Kutyák is

2023.01.03. 15:30

Futógálával búcsúztak el a tavalyi esztendőtől Sárospatakon

A Bodrog-parti városban először rendeztek szilveszteri szabadidős programot.

KT

A település csoda szép Makovecz tere és a környező utcák önmagukat kínálják arra, hogy a sportolásra is használják ezeket. A helyiek meg is tették: először rendeztek jótékony célú futógálát. 

Négylábúak is indultak  

Bárki jelentkezhetett, valamennyi korosztály számára kínálták a távokat. A gyerekek, a felnőttek, a családok és a kutyák az 1022, a 2022 és az 5022 méteres kocogás közül választhattak. Sokan jelmezben jelentek meg, ráadásul mindenki jól járt: volt zsíros kenyér, forralt bor, tea, sütemény, rajzverseny, egészségügyi szűrés, játéksarok, remek hangulat, kacagás, vidámság.  

– Köszöntöm a fanatikusokat, a jó értelemben vett őrülteket és a négylábúakat – mondta nevetve a rajt előtt Aros János polgármester, majd kibontott egy üveg pezsgőt, melynek robbanó hangjára indult a mezőny.  

A szervezés, mint a Sárospatakon mindig, ezúttal is magas színvonalú volt. A műsorközlő, a konferanszié szerepét Belicza János, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sport­iskola elnöke vállalta magára, segítségére sietett Majoros Tamás, a SUSI ügyvezető igazgatója, forgalom­irányító jelzőlámpaként pedig Sikora Attila alpolgármester „muzsikált”. Felbukkant Riz Gábor ózdi országgyűlési képviselő is, aki családi-baráti körben a Zemplénben töltötte a szilvesztert.  

A kilencvenöt futó érmet kapott, néhányan pedig különdíjat. A legfiatalabb nevező a kétéves Murvai Áron, a legidősebb pedig a hetvenegy esztendős Kovács Attila Gábor volt, míg a legötletesebb jelmezzel a 2017-es születésű Dudás Bertalan rukkolt ki.  

Folytatás: idén december 31-én délután, immáron másodszor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában