Konferencia

2022.12.13. 16:00

Tanulmánykötettel gratuláltak a 85. évesen is aktív professzornak a Miskolci Egyetemen

A miskolci jogi képzés iskolateremtő jogtudósairól és a jogelőd eperjesi jogakadémia alapító professzorairól is megemlékeztek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának munkajogi konferenciáján - adta hírül az intézmény.

A „Munkajog új kihívásai” címmel konferenciát rendezett a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. A szakmai programhoz kapcsolódó ünnepi eseményen köszöntötték a miskolci jogi képzés iskolateremtő Professzor Emeritusát, Dr. Prugberger Tamást, és leleplezték a jogelődjének számító eperjesi jogi akadémia alapító személyiségeit ábrázoló portréfestményeket. Az aktuális munkajogi kérdéseket megvitató tanácskozást megelőzően a kar dékánja, Prof. Dr. Csák Csilla a munkajog témakörének egyik legavatottabb szakemberének, Dr. Prugberger Tamásnak a munkásságáról beszélt. Felelevenítette, hogy a Pécsi Tudományegyetemen diplomát szerzett, az idén 85 éves professzor 1988-ban az Állam- és Jogtudományi Kar megalakulásakor iskolateremtő tevékenységet végzett, nevéhez kötődnek a Munka- és Agrárjogi Tanszéken a munka-, a társadalombiztosítási- és az agrárjogi képzések. Tudományos munkásságával napjainkig erősíti a kar Deák Ferenc Doktori Iskoláját, amely törzstagjainak sorába tartozik. A méltatást követően a számos szakmunka szerzőjeként ismert jogtudós 85. születésnapjának tiszteltére készült, félszáz tanulmányt tartalmazó Miskolci Jogi Szemle kötetét adta át az ünnepeltnek a dékán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában