625 éve rendezik meg

2022.11.03. 11:37

Ónodi vásár: már megjelent a világító rénszarvas

Az Ónodi vásár minden hónap első csütörtökén vonzza az embereket, hiszen a legnagyobb megyénkben, ahol még a régi kirakodóvásári hangulatát élvezheti a látogató.

NHK

Fotó: Ádám János

Az Országos Állat- és Kirakodó Vásárt 625 éve rendezik meg.A hagyomány évszázadok óta él. A vásár az utóbbi években több alkalommal elmaradt a pandémia miatt, de idén már minden hónapban megtartották. Állandó és szezonális termékek is vannak a kínálatban. Sok kereskedőnél kaphatóak olyan áruk, amelyeket csak itt lehet megvásárolni. Ezek főként az egyedi, kézműves portékák. Sokan kikapcsolódásként, szabadidős programként tekintenek a vásárra, de üres kézzel általában senki sem tér haza.

A mostani, november 3-án megtartott vásárban a megszokott termékek mellett – például ruhanemű, cipő, lakástextil, szerszám, lakberendezési tárgyak, élelmiszer, édesség, dísznövények és állatok - megjelentek már a karácsonyi ünnepi kellékek is. Láttunk például fényfüzért, világító rénszarvast, vagy Mikulást ábrázoló figurákat is, de még csak néhány kereskedőnél, hiszen valószínűleg a decemberi vásárban lesz ezeknek igazán kereslete. Érdeklődésből nem volt hiány, sokan a kedvező időjárás miatt is döntöttek az Ónodi vásár mellett, és az elmaradhatatlan lángos is vonzó a vásárlás közben megéhezett látogatók számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában