Kéked

2022.11.10. 08:00

Hatalmas élmények a „legek” állatkertjében

Meglátogatták a község önkormányzata és a Kékedért Alapítvány támogatásával a Nyíregyházi Állatparkot a kékedi gyerekek.

ÉM

– Magyarország legnagyobb állatgyűjteményével büszkélkedhet a nyíregyházi, amit a legek állatkertjének is neveznek – mondta Maczega Márton polgármester, aki hozzátette: – Első utunk a Zöld Piramishoz vezetett. Ebben az egyedülálló létesítményben három szinten Ócenárium és Esőerdőház található. A Zöld Piramis föld alatti szintjén az Indiai-óceán színes, mozgalmas élővilágát csodáltuk meg a különleges formájú akváriumokban. Egy üvegfolyosón – cápaalagút – áthaladva pedig zavartalanul figyelhettük meg a körülöttünk és a fejünk felett békésen úszkáló halakat, cápákat. A Zöld Piramisban az óriási zöld növények között fahidakon és függőhidakon közlekedtünk. Ezt követően Ázsia tájain való kalandozásunk során a gyerekek nagy örömükre kipróbálhatták a „sivatag hajóján” a tevegelést. Elérkeztünk a parasztudvarhoz, ahol a legtöbb időt töltöttük el az érdekes környezet és háziállatok – kecske, szamár, póni, házi nyúl – miatt, melyeket a gyerekek nagy szeretettel simogattak. 

Készülnek az ünnepekre 

Maczega Márton így folytatta: „A nyári szünetet követően 2022. október huszadikától ismét elindult a szépkorúak társaságának a heti rendszeres találkozója. Jelenleg az adventre készülünk, az első gyertyagyújtásra meghívjuk Kéked lakosait, és egy kis vendéglátással tesszük emlékezetesebbé az ünneplésünket. Decemberben a gyerekekkel kézműves-foglalkozással készülünk az év végére, mikulásra és karácsonyra. A jelenleg kialakult helyzet miatt pedig a következő intézkedéseket, megszorításokat tervezzük végrehajtani községünkben a takarékosság jegyében: módosítjuk az ügyfélfogadás rendjét és idejét, közösségi színterünket pedig csak a rendezvények idejére nyitjuk ki.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában