Adventi készülődés

2022.11.27. 16:00

Betlehemet kaptak ajándékba a szálló lakói

Udvari betlehemet adományozott egy miskolctapolcai hölgy a Napfényt az Életnek Alapítványnak.

DA

Fotó: Detzky Anna

A kedves adományt a hajléktalan gondozottak az intézmény első adventi gyertyagyújtása alkalmával tekinthették meg, november 27-én, délután. Az átmeneti szálló lakóit Kádár Pál szociális munkás köszöntötte. Az adventi időszakot jellemző Krisztus várás mellett kiemelte, hogy mindig érdemes a boldogabb jövőt is várni, abban reménykedni. Ez már önmagában örömet ad a legnehezebb helyzetben lévőknek is. A szívet pedig egy jászolhoz hasonlította, ahol a szeretet meg tud születni, ha helyet készítünk neki.

Színt visz az életükbe

– Nagy örömmel fogadtuk az adományt, mert emeli a karácsonyi időszak fényét és ünnepi hangulatát. Munkatársainkkal állítottuk fel ide az udvarra. Gondozottaink most az első adventi gyertyagyújtással egy időben tekinthetik meg először – mondta el Végh András, a Napfényt az Életnek Alapítvány szakmai vezetője. 

Végh András a betlehemmel | Fotós: Detzky Anna

– Két bentlakásos intézményünk van: egy 50 férőhelyes átmeneti szálló és egy 32 férőhelyes rehabilitációs részleg. Idén egy kicsit könnyebben éljük meg, hogy nagyobb társasági rendezvényeket lehet szervezni. Minden évben készülünk az ünnepekre. Az épületben az összes részlegben állítunk karácsonyfát. A szociális munkások ilyenkor még jobban odafigyelnek a gondozottakra. Közösen készítik az adventi koszorúkat és a folyosók, illetve a karácsonyfák díszítését. Azoknak, akik tartják a kapcsolatot a családjukkal, egy kicsit könnyebb ilyenkor, másoknak nehezebb. Ezzel is szeretnénk egy kicsit kimozdítani ellátottainkat a mindennapi sanyarú helyzetükből - tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában