Kegyelet

2022.10.25. 11:30

Óvatosságot kér a temetőbe látogatóktól a rendőrség

Megjelenhetnek a kegyelet vámszedői, veszélyben lehetnek a zsebek, és a táskák is.

ÉM

Fotó: ÉM

Megnövekszik a halottak napi ünnepkör idején a látogatók száma a sírkertekben. Nemcsak az elhunytakra kegyelettel emlékezők száma növekszik, hanem a nagy temetői sokaságot kihasználó tolvajoké is. Lehetőség szerint erre is legyünk figyelemmel a temetőlátogatások tervezésénél, akárcsak arra, hogy még sötétedés előtt hazaérjünk.

Tessék vigyázni!

„Használjuk a forgalmas, jól kivilágított parkolóhelyeket. A leparkolt gépkocsikban ne hagyjunk látható értékeket, ezeket tegyük a csomagtartóba, vagy vigyük magunkkal és a járművek ajtaját zárjuk be” – fogalmazott portálunknak Varga Rudolf, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. "Ne tartsunk pénztárcát, okmányokat, értékeket a hátizsákunk vagy hátitáskánk külső zsebeiben. Értékeinket a ruházatunk belső vagy jól zárható zsebeiben tároljuk" – sorolta a megszívlelendő tanácsokat. 

A szóvivő arra is kitért, hogy soha ne hagyjuk őrizetlenül a táskánkat, miközben a sírt rendezzük. Akkor sem, ha csak épp vízért, vagy a konténerhez megyünk. Inkább tartsuk jól elérhető, szemmel látható helyen. 

„A rendőrség, mint minden évben, idén is fokozott jelentéttel lesz ott a kegyeleti helyeken. Ahol szükséges, forgalomirányításban segítenek majd a kollégák” – hallottuk Varga Rudolftól. Hozzátette: "aki teheti, használja a tömegközlekedési eszközöket, illetve a nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén az autósok legyenek türelmesek, és már előre számítsanak hosszabb utazási időre a megnövekedett forgalomból adódóan". A rendőrség azt kéri, hogy bűncselekmény, vagy szabálysértés észlelése esetén tárcsázzuk a 112-es központi segélyhívó telefonszámot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában