Felsőzsolca

2022.10.13. 09:30

Könyvtári napok az esélyegyenlőség jegyében

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében különböző programokon vehettek részt az érdeklődők Felsőzsolcán a Bárczay-kastélyban.

NHK

A rendezvénysorozat a Manóműhellyel vette kezdetét, ahová a legkisebbeket és szüleiket várták. A foglalkozáson a gyerekeket a kézműveskedés rejtelmeivel ismerkedhettek, miközben együtt alkothattak a szülőkkel. A mozgás az élet – esély az egészséges élethez – című interaktív foglalkozásra a felnőtteket várták. Az egészséges élet témakörében a tánc, mint mozgásforma volt a találkozó témája, amin Kárpáti Éva tánctanár a tánc élettani hatásairól is beszélt. Tölts egy éjszakát a könyvtárban! – 6-13 éves korosztályú gyermekek érkeztek a már hagyományosan megszervezett könyvtári éjszakára. A 42 gyermek Szűcsné Barna Mária díszműüvegező irányításával festett kavicsképeket készített, majd izgalmas kincsvadászaton vett részt a kastély udvarán. Az este folyamán meséltek, készültek kellékek a papírszínházhoz, a kastély termeiben matracokon és hálózsákokban töltve az éjszakát. Szombat délelőtt a záróprogram keretében a résztvevők zsákbamacska könyveket kölcsönözhettek, az újonnan beiratkozott olvasóknak pedig ajándékkal kedveskedtek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában