Október 6.

2022.10.05. 18:00

Az aradi vértanúkra emlékeznek

Megyeszerte tartanak megemlékezéseket az 1849. október 6-án kivégzett magyar tábornokok emlékére.

Nemzet gyásznap

Fotó: Pesti Tamás

Alsózsolca. Alsózsolca önkormányzata ünnepi megemlékezést és koszorúzást tart a temető melletti 1948/49-es emlékműnél október 6-án, 17 órától. A város polgármestere, Szilágyi László helyezi el az emlékezés virágait, illetve műsort adnak a Herman Ottó Általános iskola és AMI tanulói. 

Felsőzsolca. Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak október 6-án, 14 órától a Felsőzsolcai Szent István Katolikus Általános Iskola udvarán. Az aradi vértanúk emlékezetére beszédet mond Szarka Tamás polgármester. Közreműködik a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tanulói és a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskola fúvósegyüttese. 

Nyékládháza. Október 6-án 14 órától, Nyékládházán, az Aradi emlékhelyen, a Furmann Imre Művelődési Ház előtti téren tart megemlékezést a város önkormányzata. A Nyékládházi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, a Reményi Ede Zeneiskola diákjai, valamint a Nyékládházi Gyermekkórus tagjai adnak ünnepi műsort.

Ózd. Megemlékezést tartanak Ózdon az Aradi Vértanúk terén, amely a település szennai városrészében található. A vértanúkra Janiczak Dávid polgármester emlékezik, majd a hősökért imát mond: Mischinger Ferenc, római katolikus plébános, érseki tanácsos. Az eseményen közreműködnek az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában