Beruházás

2022.09.03. 12:00

Minibölcsőde nyílt Nagyrozvágyon

Két munkahely is létesült az új intézmény létrejöttével.

BSZA

A közfoglalkoztatási program keretein belül, az önkormányzat hétmillió forintos önrészével készült el Nagyrozvágyon az a minibölcsőde, amit a napokban adtak át. 

Hogya Orsolya, a bodrogközi település polgármestere lapunknak elmondta: komoly igény jelentkezett helyben a bölcsődei ellátásra, ugyanis ilyen jellegű szolgáltatás eddig legközelebb a 6-7 kilométerre található Cigándon volt elérhető. Oda eljuttatni és onnan elhozni a gyerekeket időbe telt, és üzemanyagköltsége is volt – mondta. Hozzátette: azzal, hogy sikerült kialakítaniuk a kicsik számára a gyermekmegőrzőt, több olyan fiatalnak tudnak segíteni, akik vissza szeretnének térni a munkahelyükre. A minibölcsőde hét plusz egy férőhelyes, és két munkahely is létesült az új intézmény létrejöttével – emelte ki a polgármester. 

 

A beruházás során egy régi épületet újítottak fel a helyiek – közölte a helyszínen megtartott beszédében dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő. Kiemelte: a beruházás két évig tartott. Az első évben az épület külsejét újították fel a dolgozók. A tetőcserét követően a nyílászárók cseréje, az épület külső szigetelése és vakolása, különböző helyiségek leválasztása, majd a belső falak gipszkartonozása valósult meg. Idén főleg a belső munkálatokat végezték el a szakemberek, például falakat festettek, a hideg-meleg burkolatokat helyezték el. Elkészült a játszóudvar és a bölcsődéhez vezető út, a bútorzat, és sok játékot is kaptak a gyerekek – sorolta a honatya. Kiemelte: büszkeséggel tölti el, ami Nagyrozvágyon történt. Ennek a közös munkának az eredményeként, ahol önkormányzati dolgozók, az engedélyezési eljárásban részt vevők, szakemberek és közmunkában dolgozók együttműködve összefogtak, létrejöhetett egy huszonegyedik századhoz méltó bölcsőde – közölte dr. Hörcsik Richárd.

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd avatóbeszéde | Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában