Közösségi értékek

2022.09.17. 11:59

Közösségi teret avattak Harsányban (fotókkal, videóval)

A hagyományőrzés és a közösségi értékek lesznek fókuszban a településen.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A szalagátvágást követően, birtokba is vették az egybegyűltek a Nyitott Szín közösségi teret Harsányban, az átadó apropóján egész napos rendezvénysorozat várta szombaton az érdeklődőket a településen. Az ünnepélyes megnyitón Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, valamint Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a résztvevőket. 

„Nem csak itt Harsányban, hanem egész Dél-Borsodban különleges, ami itt történik” - fogalmazott Tállai András. „Nagyon ritka, hogy egy ilyen kis településen ilyen értékek teremtődnek, nagyon fontos az hagyományok megőrzése”. 

„A mostani egy teljesen új rendezvény, amit a közösségi tér megnyitójára építettünk” – mondta el Hazadiné Szilvási Mária, a település alpolgármestere, a közösségi tér ötletgazdája a megnyitó beszédében. Hozzátette: a cél az volt, hogy legyen egy olyan helyszín, ahol a civil szervezetek közösségei össze tudnak ülni, és ahová programokat tudnak szervezni maguknak.

Konyha, kemencével 

A nyílt színtér mellett egy konyha is épült egy nagy méretű kemencével, amely a helyi közösségi programok lehetőségét bővíti a jövőben, hiszen különböző gasztronómiai programoknak is helyet tud adni. Az ünnepségen ezt is felavatták, és különböző kemencés ételeket készítenek szombaton az érdeklődők számára. „A Harsányi Gazdatárlat alapítvány célja, hogy a régi paraszti hagyományokat őrizzük és ápoljuk, így a későbbiekben is szeretnénk évszaknak megfelelő programokat szervezni” – hangsúlyozta a település alpolgármestere. A Nyitott Szín a 2021-es Magyar Falu program keretében valósult meg a településen. 

Harsányban szombaton a rendezvény részeként egész délután programok várták az érdeklődőket. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában