Vihar

2022.09.15. 20:12

Korlátozottan járnak a vonatok, több mint fél órás késések Miskolc és Budapest között

A nagy vihar fennakadást és káoszt okoz a vonatközlekedésben Budapest és Miskolc között.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

A Keleti pályaudvarról az időjárás okozta forgalmi akadályok miatt továbbra sem lehet utazni a Budapest–Hatvan–Miskolc vonal felé közvetlen vonattal - olvasható a Mávinform legfrissebb közleményében. A viharos időjárás megrongálta a felsővezetéket Kőbánya felső és Rákos között mind a négy pályán. Csütörtök este csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok jelentős korlátozással. A fenti mindkét pályán várhatóan 20 óra körül már közlekedhetnek a vonatok,  tájékoztatta portálunkat a Mávinform.  Rákos és Pécel között is dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, várhatóan este már megindulhat ott is a vonatközlekedés. Így a vonatok nem közlekedhetnek, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

30-40 perces késésekre lehet számítani még

A Keleti pályaudvarról Rákosig a szolnoki, vagy békéscsabai vonatokkal utazhatnak. Rákostól Pécelig vonatpótló busszal lehet utazni. Pécel állomástól az Agria InterRégió vonatokat vehetik igénybe. Hatvanban átszállhatnak a Füzesabony, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Budapest-Nyugati pályaudvar felé közlekedő Tokaj vonatokra. Hatvanból utazhatnak tovább a Hernád-Zemplén InterCity vonatokkal Mezőkövesd, Miskolc, Szikszó, Forró-Encs, Hidasnémet, Kassa, illetve Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely felé – olvasható a Mávinform. "Az érintett szakaszokon jelenleg is vannak késések, átlagosan 30-40 percesekre lehet számítani" - mondta el portálunknak a Mávinform ügyfélszolgálata, akik azt is hozzátették, hogy már az érintett szakaszon megkezdődtek a helyreállítások, amelyek a holnapi napra állhatnak helyre. 

Vihar Budapesten
Fotós: Mihádák Zoltán / Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában