Segítség

2022.09.20. 17:23

Adomány térkövektől szűnik meg a sár

Több mint száz négyzetméternyi térkövet adományozott a Leier Hungária Kft. a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) tiszakarádi jelenléti pontjának.

BSZA

Nagy segítség a térkő adomány

Fotó: Bódisz Attila

Kovács Zoltán a cég kelet-magyarországi területi vezetője az átadó eseményen elmondta: azzal kereste meg őket a szeretetszolgálat, hogy a tiszakarádi jelenléti pontjuk udvara esős, latyakos időben annyira átázik, hogy az épület bejárata nehezen megközelíthetővé válik. Ezért adományoztak az intézménynek 108 négyzetméternyi színes térkövet, amelyet már le is szállítottak.

Berényi Richárd, az MRSZ Felzárkózó Települések Program szakmai koordinátora a jelenléti pont tevékenységét ismertetve kifejtette: 2019 óta vannak jelen Tiszakarádon. Munkájuk során krízishelyzetekben is segítenek a rászorulóknak, mégis a hozzájuk forduló embereket inkább úgy igyekeznek támogatni, hogy a következő hasonló esetnél már kevesebb segítségre legyen szükségük. Tartanak például főzőklubot, amely során arra tanítják meg az asszonyokat, hogy a hulladékhővel hogyan tudnak olcsó és finom kenyeret készíteni. Használati eszközöket – mások mellett kerékpárt, vagy mosógépet – bérelhetnek jelképes összegért a helyiek, a pénzt egy idő után visszakapják, ezzel a megtakarításra ösztönzik az érintetteket.

Karászi Zoltán, Tiszakarád polgármestere elmondta: a közel 2500 lakosú településen nagyon sok halmozottan hátrányos helyzetű ember él, így nagyon hasznosnak és eredményesnek tartja a jelenléti pontban dolgozók munkáját, amely kiegészíti a hivatalos állami és önkormányzati segélyezést. Dévay Máté református lelkipásztor megemlítette, hogy az eseményre jövet éppen belelépett az udvaron egy vízzel teli kátyúba, ez szűnik meg néhány héten belül. Hozzátette: az adományozó vállalkozás munkáját Isten áldása kíséri, amelynek eredményéből jó keresztyén módjára tovább adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában