Tokaj-Hegyalja

2022.08.08. 12:00

Rendkívül népszerű az Erzsébet-tábor

Szerencsen színes programokkal várták a gyerekeket.

SFL

Új kapcsolatok alakulnak ki a fiatalok között. Fotó: SFL

Tokaj-Hegyalja kapujában a nyári, gyermekek felügyeletét is szem előtt tartó foglalkozásokat illetően már hónapokkal a szezon beindultát megelőzően nagy az érdeklődés. Az Erzsébet-táborok fél tucat éve működnek sikeresen. Az idei programról Mezei Marianna, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója adott tájékoztatást.

– A kollégák nagy rutinra tettek szert az elmúlt években, a tábor július utolsó kettő és augusztus első kettő hetében biztosít napközi időtöltést a résztvevők számára, hetente 22-24 fiatal látogatja. Nyilván azzal a céllal pályáztunk, hogy könnyítsünk a szülőkön. Nem szeretnék, hogy a vakáció alatt csak tengjenek-lengjenek gyermekeik, beleroskadjanak a televízióba, számítógépeikbe, elég időt töltenek máskor a virtuális világban. Inkább legyenek kortárs kapcsolataik, itt keverednek az egyik iskola diákjai a másikéval, új kapcsolatok szövődnek. Nem igazán lehet tág értelemben beszélni korosztályokról, hiszen hat és tizenkét év közötti fiatalok szórakoznak itt, viszont vannak nagyok, hiszen a középiskolások ötvenórás közösségi szolgálata kötelező, tehát a tizenhat év körüliek jönnek, és felügyeleti szolgálatot biztosítanak. Érdekes látni a kapcsolatok kialakulását közöttük – sorolta az igazgató asszony.

A napi programokat illetően már hetekkel, hónapokkal a tábor kezdetét megelőzően volt tervük a könyvtár munkatársainak, a palettán kézműveskedés, sport, könyvtári foglalkozás szerepel a papírszínházon keresztül a diafilm­vetítésig, magáig a könyvtár használatáig.

– Persze nincsenek úgymond bezárva a bázisként szolgáló Rákóczi-vár falai közé, sűrűn látogatják a város játszótereit, fagyizóit, sorolhatnám, és egy napot töltenek el Szerencsen kívül. Az idei kirándulós napokon Tokajt és Boldogkőváralját célozták meg – mondta Mezei Marianna, majd hozzátette, hogy rendkívül alacsony költséggel oldják meg a kivitelezést. – A szülőknek mindössze ötszáz forintjába kerül egy hét, azaz egy turnus, magyarul száz forint egy nap, ami tartalmazza a négyszeri étkeztetést is. A szerencsi Erzsébet-tábor az eltelt évek során sláger lett szülői berkeken belül – zárta gondolatait Mezei Marianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában