Rákóczi-tábor

2022.08.18. 21:00

Ez vár az egyetemistákra Sátoraljaújhelyen

Tudományos és gazdasági rendezvények mellett kulturális programokban is bővelkedik a Rákóczi-tábor, ahol hétfőtől péntekig 300 diák vendégeskedik a Rákóczi Szövetség meghívására.

ÉM

– A szövetség nagy nyári programjai között ez az előttünk álló hét az egyetemistáké – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak a Rákóczi Szövetség elnöke, Csáky Csongor. – Nyár végéig a terveink szerint közel 6 ezer diáknak tudunk lehetőséget teremteni a Zemplén szívében – tette hozzá. 

Mint arról korábban beszámoltunk, a hét elején Sátoraljaújhelyre háromszáz magyar egyetemista érkezett a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába. 

– Az idei évben – két nehéz, világjárvánnyal terhelt év után – a tengerentúli magyar közösségekből érkező fiatalokkal is kiegészülhetett a tábor – hangsúlyozta az elnök. Csáky Csongor szólt arról is, hogy a tábor 1989 óta minden évben lehetőséget teremt arra, hogy a magyar egyetemisták közéleti, tudományos és gazdasági előadások révén együtt gondolkozzanak a magyarság és Közép-Európa helyzetéről, jövőjéről. 

– Reméljük, hogy egy nagyon tartalmas és emlékezetes hetet töltenek majd el a fiatalok. Az emlékezetest úgy értem, hogy olyan emlékeket visznek majd magukkal, amelyek hosszú távon is segítenek nekik abban, hogy akár a személyes életükben, akár a karrierjük során hasznát vegyék ennek a tudásnak és ezeknek a barátságoknak. Azután pedig néhány év múlva mindazt, amit itt kaptak, adott esetben visszaforgathassák a magyar nemzet javára – hangsúlyozta Csáky Csongor. 

A hét programját nemzetpolitikai, gazdasági és tudományos előadások is alkotják. Az előadók között szerepel Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Fülöp Attila, a Belügyminisztérium államtitkára, Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, Benedek Fülöp, az OTP Bank elnöki főtanácsadója, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Kollár Lajos, a Professzorok Batthyány Körének elnöke, Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnök-főigazgatója és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke. Emellett kirándulások, kulturális és szórakoztató programok is színesítik a táborlakók életét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában