VI. Libegők Éjszakája

2022.07.13. 16:00

Különleges élmény: éjszaka a bükki libegőn

Tizenkét órán át élvezhetik a csodás panorámát szombaton a látogatók a VI. Libegők Éjszakáján.

DA

Fotó: Kozma István

Hosszított nyitvatartással használhatják a vendégek hazánk öt helyszínén a libegőket, köztük a Lillafüredi Libegőparkban, 2022. július 16-án, szombaton 10-től 22 óráig – adja hírül közösségi oldalán a libegőpark. 

Sétaösvény indul a csúcsról 

A szervezők a hegyállomásról induló segway-, azaz elektromos rolleres naplementenéző túrát is terveznek. Egy a Bükkről szóló fotókiállítás szintén várja a helyszínen a látogatókat. A gyerekeket pedig faszénen sütött kürtőskaláccsal, lufihajtogató bohóccal és arcfestéssel örvendeztetik meg. 

A programra nem, de a seg­waytúrára érdemes előre regisztrálni a [email protected] e-mail-címen, vagy a 06-30-295-8171-es számon jelentkezhetnek be a 8 éves kor fölötti 30 és 110 kilogramm közöttiek. 

A Bükk hegység szépségeire nyújt kilátást a magasból a lillafüredi libegő. Az üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A gyógyfüveiről országszerte ismert település távolsága a hegyállomásról nem sokkal több mint 2 kilométer – írja honlapján a Lillafüredi Libegőpark. A kötélpályás felvonó környezetbarát, csendes, biztonságos és igazi turisztikai kuriózum, hiszen útvonalán feltárul a régió számos Natura 2000-védelem alatt álló természeti szépsége is. A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul, és a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt. A csúcsról emellett számos jelzett ösvény indul az erdőbe, valamint a tematizált túraútvonalat, az Oxigén sétakört is bejárhatják a kirándulók 7 kilométeren. Kihasználva Lillafüred és a Bükk klimatikus gyógyhelyi hatásait, könnyed frissítő sétát tehetnek Fehérkőlápa felé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában