Miskolc új terei

2022.05.06. 19:00

Új közterületnevekkel gazdagodott Miskolc

Két új tere is van a múlt hét óta Miskolcnak: a város közgyűlési ülésén szavazták meg a képviselők.

ÉM

Szent György tér, Sassy Csaba tér: nem csoda, ha nem tudja az átlagmiskolci, hogy hol találhatók. Nem kell miatta szégyenkezni, hiszen alig egyhetesek, múlt heti ülésén nevezte el a hozzájuk tartozó területet a miskolci önkormányzat közgyűlése. És egy utcanévről is döntés született. 

A Sassy Csaba tér elnevezésének tervéről korábban már beszámolt lapunk. A miskolci 10-es Honvéd Hagyományőrző Egyesület a Tizeshonvéd utcai Herman Ottó Gimnázium tornacsarnokának nyugati határán lévő kis tér elnevezésére javasolta Sassy Csaba nevét, aki az I. világháború idején újságíró, majd haditudósító volt. Ott található a 10-es honvéd szobor, a mellette lévő gondozott terület eddig a Tizeshonvéd utca része volt. Most már lesz neve is, hiszen Sassy Csaba térként tudjuk majd nevezni. 

Rendőr keresztapa 

A Miskolci Rendőrkapitányság előtti tér is nevet kapott a múlt héten: Szent György tér. A városi rendőrkapitányság lett a „keresztapa”, az ő ötletük volt az új elnevezés. Az L alakú közterületet, a katasztrófavédelem épületének déli homlokzata előtti teresedést korábban Szent Flórián térnek nevezte el a közgyűlés. Most a telekalakítás elkerülésével a rendőrkapitányság előtti rész kapja az új nevet. (Szent György napja egyben a rendőrség napja.) 

A harmadik elnevezés egy kicsit „zsákbamacska”, mert Fuvola utca már eddig is létezett. Miskolc-Görömböly területén egy magántulajdonban lévő területnek azonban nem volt neve. A Fuvola utca természetes folytatásaként ezentúl a Fuvola utcához tartozik majd.

(A borítóképen: A 10-es honvéd szobor a Sassy Csaba téren | Fotó: ÉM-archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában