Ezt írtuk anno 1992-ben

2022.02.05. 07:30

Belefogyott Bóni szerepébe

Szervét Tibor élete első táncos komikusi szerepére készülve: „sikerülnie kell”.

ÉM

Fotó: Mirkó István

Igazán ígéretes előadás készül a Miskolci Nemzeti Színházban: Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében kerül színre a Csárdáskirálynő. Ez derült ki az Észak-Magyarország hangulatos riportjából, az 1992. január 29-i számból. A lap az utolsó próbák egyikéről tudósítva adott szót Dézsy Szabó Gábornak, az egyik szereposztás Bóni grófjának. Hogy milyen lesz a produkció? „Látványosabb, pergőbb, mint amit ebben a műfajban másoktól megszoktunk. A humor, a könnyedség, a zene, a tánc mellett nagy szerepet kapnak az emberi kapcsolatok” – emelte ki. 

 

A másik szereposztásban Szervét Tibor készült Bóni szerepére. „Ez az első alkalom, hogy zenés darabban , mindjárt táncos komikus szerep - ben játszom. Rendkívül komplex feladat: ének, tánc, játék. És az operett egészen más világ. Szerencsére nagyon jók a partnerek és Jutocsa rendkívül felkészülten, pontosan rendez. Persze én is igyekszem, reggeltől estig gyakorlok. Fogytam is négy kilót. Sikerülnie kell, mert különben főbe lövöm magam!” – idézte a művészt a riporter, hozzátéve: „ez természetesen nem komoly”.

 

A plakátok ezt hirdették a születő előadásról: „Csárdáskirálynő – Komáromy Éva művészi jutalmául”. A művésznő azt nyilatkozta: reméli, hagyomány lesz a Miskolci Nemzetiben a jutalomjáték. „A zenés szerepek zömét eljátszhattam, és most vagyok abban a korban, hogy Cecíliaként is bemutatkozhatom” – helyezte el életművében az alakítást.

 

(A borítóképen: Szervét Tibor, napjainkban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában