Ezt írtuk anno 1961-ben

2021.12.06. 08:52

Miskolc megszállására készültek a Télapók

Száznál több Télapó jelenhet majd meg Miskolc utcáin, oktatási intézményeiben és munkahelyein – ezt valószínűsítette az Észak-Magyarország 1961. november 24-i száma.

Fotó: Shutterstock

A lap riportere egyebek között a Jelmezkölcsönző Vállalat helyi üzletét kereste fel. És mit kellett hallania? „Eddig több mint száz Télapó jelentette be igényét köntösre, süvegre, puttonyra. Bizony, ott tartunk, hogy órára beosztjuk, ki mikor kér jelmezt, mert ilyen nagy forgalmú Télapó-napra nem számítottunk” – osztotta meg a boltvezető mondatait a tudósítás.

A boltok is felkészültek. A Miskolci Kiskereskedelmi Vállalatnál például arról számoltak be: körülbelül 50 ezer édességcsomag, temérdek füge, s ha minden jól megy, sok-sok narancs kerül a puttonyba. Az egyik belvárosi üzletben pedig reményüknek adtak hangot: semmiben nem lesz hiány. Az édességcsomagok sztárja ekkor a Melba, a Melódia, a Sport szelet volt.

(A borítóképen: 1961-ben Télapó volt a neve)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában