Ezt írtuk anno 1961-ben
2021.11.07. 07:30
Pezsgő lesz a tibolddaróci új borból
Forrás: Shutterstock/illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mintegy hétezer hektoliter bort kezelnek a két évszázados tibolddaróci pincékben – ismerhették meg az időszerű szüreti eredményeket az Észak-Magyarország 1961. november 3-i számának olvasói. A bor túlnyomó részét szerződéses alapon értékesítették, és nagyobbrészt pezsgőgyártásra használják. Az itteni könnyű, szénsavas, magas savtartalmú bort már 1945 előtt is pezsgőkészítésre vásárolták fel.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre