GYEK-fejlesztés

2021.10.06. 15:30

Korszerű körülmények között

Felújított kórtermek, közösségi helyiségek biztosítják a minőségi betegellátást, növelik a gyermekek komfortérzetét.

Nagy-Hankó Krisztina

Orosz Lilla - Nestlé Hungária Kft. - HR vezetõ, Dr. Hauser Péter – GYEK intézetvezetõ fõorvos Héléne Kovalevsky - Nestlé Hungária Kft. - gyárigazgató, Dr. Csurilla Lajos Zsolt Orvosigazgató és Breitenbach Sándor Mûszaki igazgató

Fotó: Bujdos Tibor

Megújult a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának Gyermekrehabilitációs Osztálya a Nestlé Hungária Kft. támogatásával. A 20 millió forintos felajánlást az intézmény kiegészítette még 20 millióval.

Minél hamarabb

Az osztály legnagyobb feladata, hogy a kezelt gyerekek minél hamarabb visszatérhessenek a mindennapi életbe. Ehhez szükséges a kórházi dolgozók segítsége, de a kis betegek elhelyezése is fontos. Az épület közel 40 éves, ma már nem felel meg a kor követelményeinek – mondta dr. Csurilla Lajos orvosigazgató.

Közel négyszáz négyzetmétert

Az 1982-ben átadott épületszárny első emeletét újították fel részlegesen, azaz közel négyszáz négyzetmétert. A kiszélesített folyosóknak köszönhetően ezentúl biztosítottak a közlekedési feltételek kerekesszékkel és betegszállító kocsikkal is – hangoztatta Breitenbach Sándor műszaki igazgató.

Hosszú távú fejlesztés indult el a GYEK-ben, melynek ez csak az egyik lépése. Elkezdődött a sürgősségi osztály felújítása is. A cél minden esetben az, hogy a kórházi tartózkodást kényelmesebbé, adott esetben rövidebbé tegye a gyermekek számára – hangsúlyozta dr. Hauser Péter, a GYEK intézetvezető főorvosa.

Szeretet mellé jött a támogatás

Most már négy olyan kórtermük van, amely saját fürdőszobával felszerelt, és alkalmas egy mozgássérült gyermek ápolására – emelte ki dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvos. Ezenkívül a folyosókon a légtechnika, a kórtermekben a légkondicionálás is megoldódott.

Lényeges az is, hogy a gyermekek szívesebben maradnak a szépen felújított kórtermekben, hiszen egyes esetekben több hetet is el kell ott tölteniük. Saját bőrén tapasztalta meg, hogy milyen nagyszerű munkát végeznek a GYEK-ben, hiszen gyermekével kellett az intézményben töltenie pár hetet – mondta Héléne Kovalevsky, a Nestlé Hungária Kft. gyárigazgatója. Hozzátette: túl azon, hogy mennyi szeretet vette őket körül, azt is megállapította, hogy a kórházi osztály felújításra szorul. A támogatással ahhoz szerettek volna hozzájárulni, hogy a gyermekek egészségesen és boldogan hagyhassák el az intézményt.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában