pályázat

2021.09.18. 16:00

Egy hónapig elérhető lehetőség a civileknek

Október elejétől lehet majd pályázniuk a szervezeteknek a jövő évi forrásokra.

Nagy-Hankó Krisztina

Szalay-BobrovniczkyVince helyettes államtitkár,Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelõs Helyettes Államtitkárság

Fotó: Bujdos Tibor

A megyeházán szervezett konferenciát szerdán az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) – B.-A.-Z. Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A „Civil Info – NEA 2022” című országos tájékoztató rendezvény miskolci állomásán a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai tartottak előadásokat.

Megyénk az élmezőnyben

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022-re szóló pályázatai október 4-én jelennek meg hasonlóan az előző évekhez. Az elektronikus felület egy hónapig lesz elérhető. Működésre és szakmai tevékenységre egyaránt lehet pályázatot benyújtani – mondta Kalász Ágnes, az ERKE munkatársa. Hozzátette: azért szervezik meg a konferenciát minden évben, hogy a megyében működő civil szervezetek, alapítványok információt kapjanak az új lehetőségekről vagy a korábbiakhoz képest a változásokról.

„Működésre és szakmai tevékenységre egyaránt lehet pályázatot benyújtani”

Kalász Ágnes

Változás egyebek mellett az, hogy az egyszerűsített pályázatoknál a minden szervezet számára elérhető eddigi 300 ezer forintos támogatás helyett ezúttal 350 ezer forintot kapnak – tudatta Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár. Az összevont pályázatok esetében is vannak pozitív irányban eltérések. Összességében 10,8 milliárd forint áll rendelkezésre a NEA-ban, melyet 2022-ben használhatnak fel a civilek. Bármilyen tevékenységre, kulturális és sportrendezvényekre, de más megvalósításra váró célokra is pályázhatnak a szervezetek. Azonban kizárólag arra használhatják fel a forrást, amire kérték.

Idén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 652 pályázatból 466 lett sikeres, amely több mint 386 millió forintos támogatást jelent. Ez kimagaslóan jó eredmény, mely a megye nagyságából is adódik. Az összegbe a falusi és városi alap egyaránt beletartozik – emelte ki a helyettes államtitkár.

(A borítóképen: Szalay-Bobrovniczky Vince)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában