környezettudatosság

2021.05.31. 21:00

Nagyobbra cserélhetik az arnótiak a szelektív hulladékgyűjtő edényeiket

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás a hozzá tartozó összes település, köztük Arnót lakossága részére is lehetőséget biztosít a 120 literes szelektív hulladékgyűjtő edényzet 240 literesre való kicserélésére.

Mivel a Társulásnál a rendelkezésre álló új edényzetek száma korlátozott, ezért a települések lakosságszámának arányában oszthatják ki, Arnót lakosságának összesen 20 darab jut. A csere csak a lakosság részére válik elérhetővé, az akcióban sem vállalkozások, sem egyéb szervezetek nem vehetnek részt.

A csereigényt kizárólag érvényes és folyamatos hulladékszállítási előfizetés mellett lehet kezdeményezni. Amennyiben az edényzet erősen szennyezett vagy sérült, a hulladékkezelő a cserét megtagadhatja. Az önkormányzatnak előzetesen össze kell gyűjtenie a lakosság által leadott 120 liter űrmértékű szelektív edényzetet, melyet a lakosnak kell az önkormányzat gazdasági udvarára (Petőfi u. 120.) beszállítani és később pozitív elbírálás után az új edényzetet is otthonába szállítania.

Az igénylők részére az edényzet átadása átadás-átvételi jegyzőkönyvvel történik. Az összegyűjtött 120 literes szelektív edényzetet az önkormányzat szállítja el a Sajókazai Hulladékkezelő Centrumba, majd a csereként kapott 20 db 240 literes edényzetet Arnótra, a polgármesteri hivatal udvarára.

Fontos, hogy egyénileg nem kezdeményezhető a céggel a csere. A csereigényt 2021. június 4. péntek, 12.00 óráig fogadja az Arnóti Polgármesteri Hivatalban Kovács Dávid munkaidőben telefonon: 46/200-560, vagy e-mailben: [email protected]. A kérelmek a lakóingatlanba legtöbb állandóra vagy ideiglenesen bejelentkezett lakók számának függvényében kerülnek elbírálásra. Az igénylésnél a név, utca, házszám és lehetőleg a telefonszám mellett fontos megadni az előfizetési ügyfélszámot, továbbá a lakóingatlanba bejelentkezettek létszámát, ezt az önkormányzat a hivatalos lakcímnyilvántartásból ellenőrzi. Azonos számú bejelentkezetti létszám esetén a település jegyzője által sorsolásra kerül sor. A fenti eljárás végén a cserére jogosultakat telefonon vagy névre szóló levélben keresi meg az önkormányzat, megadva az új edények átvételének pontos idejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában