Frissítve!/Szibériai hideg

2021.02.13. 13:05

Megdőlt a hidegrekord! A Bükkben -35,5 fokot is mértek

Az elmúlt napokban többen erős túlzásnak tartották a „szibériai” jelzőt a most érkezett hidegre.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nos, az éjjel a Bükk-fennsíkon elterülő Nagymezőn, a töbrök mélyén -35,5°C-ig hűlt a levegő. Ezzel megdőlt a Magyarországon valaha mért abszolút minimum (-35,0°C, Miskolc-Görömbölytapolca, 1940. február 16.). Ez már azért elég szibériai… – olvashatjuk az ÉSZAKERDŐ Zrt. közösségi oldalán.

Extrém hideg várható

Szombaton és vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet az Északi-középhegységben alakul -15 fok körül, az Északi-középhegység fagyzugos területein pedig helyenként -20 fok alatt is lehet a hőmérséklet, ezért erre a területre elsőfokú figyelmeztetés érvényes – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kiemelték továbbá, hogy az előrejelzés szerint az ország nagy részén a leghidegebb órákban mínusz 12 és mínusz 5 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

A szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán északkeleten kisebb hózáporok alakulnak ki, de csak jelentéktelen mennyiségű friss hó valószínű. Vasárnap északkeleten az élénk, erős szél hordhatja a havat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában