támogatás

2021.02.02. 18:00

Babaruhákat adományoztak a kazincbarcikai kórháznak

Az év bármely szakában jól jön a segítség a kórházaknak és a rászorulóknak is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. újszülöttrészlegének munkatársai a kórház közösségi oldalán közzétett posztban kértek támogatást, ugyanis az újszülötteknek szánt tipegők, bodyk, kis zoknik, vékony sapkák elhasználódtak, elkoptak, selejtessé váltak az évek alatt, így lassan kifogynak a készleteik. A részleg munkatársai a közösségi oldal szerint azt szeretnék kérni, hogy akinek van 50-56-62-es méretű babaruhája, vagy a fent említett darabok közül bármi, amitől szívesen megválna, jelezze a poszt alatt, és az átvételt a részleg munkatársai megoldják, illetve a kórház portáján is leadhatók az adományok. A felhívásra sok hozzászólás érkezett, többen jelezték, hogy van a háztartásukban jó állapotban lévő, de feleslegessé vált ruhácska, így azokat szívesen a részleg használatára bocsátanák. A témával kapcsolatban megkérdeztük a kórház ügyvezető igazgatóját, Tóth Gábort, aki azonban megjegyezte, nincs további hozzáfűznivalója a kezdeményezéshez.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház támogatóinak, partnereinek köre is egyre bővül. A koronavírus-járvány alatt a társadalmi összefogás olyan mértéket ért el, amelyet korábban nem tapasztalt az intézmény. Ezúttal a Központi Diagnosztikai Centrum (KDC) munkatársai – dr. Pap Tímea főorvosnő felvetésének köszönhetően – ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak.

– A kollégák elektronikus körlevélben történő felhívás után csatlakoztak a felajánláshoz – mondta dr. Kostyál László, a KDC centrumvezető főorvosa. A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete fogadta a többzsáknyi ruhaadományt, melyeket a megfelelő előkészületek után osztanak szét.

(A borítóképen: Babaruhák)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában