óvintézkedés

2020.11.03. 08:30

Villanypásztort ajánl farkasok ellen a BNPI

Megelőzni kívánja a károkat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság – írja honlapján a BNPI néhány nappal azt követően, hogy megírtuk: megyénkbeli gazdálkodók állítása szerint egyre gyakrabban fordul elő, hogy a nyájaikat farkasok ritkítják meg.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A www.bnpi.hu oldalon az egyebek között ez olvasható: a farkasok megtelepedésével megjelentek az aggályok a gazdálkodók részéről. Ez nem is csoda, hiszen generációk óta nem kellett ezzel a kihívással szembenézniük, egyszerű kerítéssel körbekerített erdőszegélyi legelőkön is több-kevesebb biztonságban tudhatták a legelő jószágaikat.

A gazdákkal együttműködve nagyragadozó-barát gazdálkodási formát terjesztenek el a működési területükön – tudatta a BNPI. Ha olyan területen folyik a külterjes állattartás, ami egyben a nagyragadozók életterében található, kérésre ingyenesen biztosítják az 5+1 soros villanypásztor rendszert a gazdálkodóknak, akik kuvaszkölyköket is kaphatnak.

A részletekre visszatérünk.

 

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában