Advent

2020.11.30. 18:30

Bekecs színes adventi ablakai

Decemberben már negyedik alkalommal szervezik meg Bekecsen a világító adventi kalendáriumot.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

December 1. és 24. között az adott napnak megfelelő, fénylő számok díszítik majd a bekecsi házak ablakait. Ezeket séta közben bárki megkeresheti.

– Mindig kutatunk az új ötletek után – tájékoztatott dr. Bodnár László, Bekecs polgármestere. – Solymáron láttam először adventi ablakokat. Azóta Szemánné Nyíri Renáta közművelődési munkatárs szervezi és koordinálja minden évben a kezdeményezést. Büszkék vagyunk, hogy a másodikok voltunk az országban, akik meghonosították ezt a kedves adventi hagyományt.

Mindig a Facebook Bekecsi Barangoló című csoportjának oldalára kerül, hogy hol található meg az aznapi ablak. Csak az adott utca vagy az utcaszakasz van megjelölve, hogy legyen egy kis izgalom a keresésben.

– Nagyon fontos, hogy jól látható legyen benne a szám, még azok számára is, akik autóval hajtanak el a ház előtt – ismertette a szabályokat Szemánné Nyíri Renáta. – A díszítés többi része már mindenkinek a saját fantáziájára van bízva. Aki már próbálkozott ezzel, jól tudja, milyen nehézséget jelent, hogy napközben és éjszaka egyaránt jól mutasson az alkotás.

A program nem titkolt célja, hogy kivigyék az utcára a karácsonyt és a karácsonyi hangulatot, hogy azoknak, akik gyalogosan vagy autóval haladnak el az ablakok előtt, is megmelengesse a szívét az ünnep hangulata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában