beruházás

2020.10.10. 12:59

Átadták az összekötő útszakaszt

Hivatalosan is átadták a Tiszalúcot Tiszadobbal összekötő útszakaszt szombat délelőtt.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

Hazai forrásból, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 3612-es jelű-Nagycserkesz összekötő út mintegy 6.9 kilométeres szakasza. Az átadáson Vinnai Győző, országgyűlési képviselő elmondta, hogy igény van jó utakra. Amellett, hogy ez az útszakasz összeköt két települést, összeköt két megyét, továbbá két turisztikai térséget is. Beszédében 15. születésnapja alkalmából köszöntötte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, továbbá hozzátette, hogy azt a munkát, amit a tragikusan elhunyt Koncz Ferenc volt országgyűlési képviselővel elkezdett, folytatni fogja Dr. Koncz Zsófiával a jó együttműködés reményében.

Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő-jelölt úgy gondolja, hogy az út átadása egy nagyon jó példája annak, hogy összefogással akár rövid idő alatt is nagy dolgokat, évtizedes álmokat lehet valóra váltani. – Felemelő pillanat ez számomra, hiszen láttam ezt az útszakaszt korábbi állapotában. Elképesztő, hogy ennyire rövid idő alatt lehetett kivitelezni és befejezni a munkálatokat. Bízom abban, hogy nem csak a turizmus fejlesztése indulhat meg ezzel a beruházással, hanem a munkahelyek számának bővülését is elősegíti – mondta a képviselőjelölt.

Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere kiemelte, hogy egy harminc éves álom vált valóra az útszakasz felújításával. – Stratégiai fontosságú a két szomszédos település számára. A megfelelő úthálózat kialakítása a jövőbeni turisztikai fejlesztések megkezdésének alappillére, továbbá kulcsfontosságú a kistérségi, a megyei és regionális kapcsolataink minőségi javulásában is. – erősítette meg a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában