jótékonyság

2020.09.01. 08:00

Koncerttel a Szent Annáért

Jótékonysági koncertet tartottak a Miskolci Szimfonikusok vasárnap a Szent Anna templom helyreállításáért.

Novák Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A nagy nyári viharok sajnos Miskolc egyik legszebb templomát, a miskolci Szent Annát sem kerülték el. Egy villámcsapás következtében a teljes elektronikai rendszer, köztük a templom orgonája is tönkrement.

Segítsünk együtt

A Miskolci Szimfonikus Zenekar – „Segítsünk együtt!” felhívással – jótékonysági koncertet szervezett a templomba, ezzel is segítve a helyreállítás költségeit.

– Több mint húsz éve járok intenzíven misékre a Szent Anna templomba, az édesanyámék esküvője is itt volt, a négy gyermekem vallási iskolában tanult, ráadásul rajtam kívül a zenekar több tagja is ide jár – mondta Szászné Pónus Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar igazgatója. – Eddig is rendszeresen koncertezünk a helyi templomokban és úgy gondoltuk, ez a tevékeny és összetartó hívekből álló közösség is megérdemli, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsük a helyreállítási munkákat.

– A júliusi villámcsapást követően a harangtorony megállt, az áram elment, a hangosítás és a telefon használhatatlanná vált, ráadásul a 13 millió forintos orgona is tönkrement – tudtuk meg Kovácsné Budai Máriától, aki gyermekkora óta a Szent Anna templom hívei közé tartozik és kilenc évig volt önkormányzati képviselő Miskolcon. – Azóta a kántornő, Tavasné Gabika szintetizátoron játszik nagyon ügyesen, a fiam esküvőjét is így tartottuk nemrégiben. Ettől függetlenül nem kérdés, hogy Miskolc második legnagyobb egyházközségének temploma nem maradhat orgona nélkül. Mi, hívek is szeretnénk megmutatni, hogy ebben a nehéz helyzetben is összetartunk, és mindenki a lehetőségeinek megfelelően támogatja a helyreállítást.

A kamarakoncerten Haydn, Mozart és Bach művei csendültek fel Siklósi Tamás fuvolaművész közreműködésével és Zsíros Levente vezényletével. Belépődíjat senkitől sem kértek, csak egy adománygyűjtő dobozt helyeztek ki. A közönség ebben helyezhette el a Szent Anna templom helyreállítására szánt támogatását.

(A borítóképen: A szimfonikus zenekar „részt vállal” a helyreállításban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában