csőtörés

2020.09.16. 20:30

Egy napig csak csordogált a víz

Mezőkövesd Kedden késő délutántól kezdve szerdán kora délutánig csak csordogált a víz a mezőkövesdi csapokból, eltörött ugyanis a várost kiszolgáló főnyomócső.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A szolgáltató kedden este lajtos kocsikat vezényelt a városba, dolgozói pedig megkezdték a csőtörés megszüntetését. A földszintes házakban kisebb méretű volt a probléma, de az emeleteken élőknél vízhiányt tapasztaltak a lakók, vagy az intézményekben dolgozók.

Mint az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. az Észak-Magyarországot tájékoztatta, szeptember 15-én nagymérvű csőtörések keletkeztek a Mezőkövesdet ellátó ivóvíz-fővezetéken, amelyek elhárítását az ÉRV Zrt. szakemberei a lehetőségekhez mért legrövidebb idő alatt elvégezték. A várost a kácsi és sályi források látják el ivóvízzel, az innen érkező vezetékek Bükkábrányban találkoznak, majd egy 400 milliméteres csővezetéken szállítják a vizet a városba. Ez a 400 milliméteres vezeték tört el több helyen Bükkábrány határában, a hibát speciális javító idommal, valamint részleges vezetékcserével sikerült elhárítania az ÉRV Zrt.-nek.

A társaság emlékeztetett, Mezőkövesdet egy 1238 köbméteres víztorony látja el vízzel, ez biztosítja a rendszerben a nyomást és ezt tölti a távvezeték. A csőtörés javítása alatt Mezőkövesden a magasabb pontokon a nyomásesés miatt vízhiány is jelentkezett. Az ellátás érdekében 5 lajtoskocsi járta a város utcáit. A javítással szerda hajnalban végeztek, a rendszer leürítése, feltöltése és légtelenítése után folyamatosan töltötték a víztornyot, s biztosították a hálózati fogyasztást. A megszokott nyomás szerdán kora délután állt helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában