ezt írtuk anno 1980-ban

2020.09.11. 07:30

Átalakítják a „dühöngőt”

A változáshoz az is kellett, hogy egy államtitkár Miskolcra látogasson.

Forrás: ÉM

„Lapos”, más néven „dühöngő” – a miskolci Tiszai pályaudvar előtti vendéglátóipari egység viselte ezt a nevet egykor. Az Észak-Magyarország azért írt róla 1980. szeptember 9-én, mert kedvező fordulatra nyílt kilátás. Addig az alkoholfogyasztás és az annak is betudható, gyakori rendőrségi beavatkozást igénylő cselekmények miatt volt téma a lapos tetejű, üvegablakos építmény. Hiába szeretett volna változást a környék közössége, ehhez az is kellett, hogy erre látogasson egy vasúti államtitkár, pont akkor, amikor „az állomás és környéke, központjában a szolid házacskával, nem éppen a legkedvezőbb arculatával fordult felé”. A „laposból” hideg és meleg ételeket, üdítőket és kávét árusító, szolid kis büfé lesz – írta meg a megyei lap.

Jöhetne újabb államtitkár

Az újságíró emlékeztetett: a közeli boltban változatlanul lehet szeszes italt kapni, így az italozók továbbra is szép számmal megfordulnak az állomás előtti téren. Korlátozzák-e helyi rendelettel az italárusítást, vagy várni kell egy újabb államtitkári látogatásra? – hogy a szerzőt idézzük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában