közbiztonság

2020.07.30. 12:30

Megkérdeztük: mit szólnak a közbiztonsághoz a miskolciak?

Az Észak riportja nyomán a belvárosi állapotok kérdése közéleti témává vált.

Pap Gyula

20200626 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Hétvégi éjszakai élet Miskolc belvárosában - bejárás rendőrökkel a népszerű szórakozóhelyek környékén.

Fotó: Ádám János

Tóth Zoltán

Ami a legjobban zavar, hogy hétvégén gyakran látni verekedéseket a diósgyőri városközpontban. Hiába van rendőrőrs a közelben, nem zavarja az italos, hőzöngő fiatalokat. A villamosmegállónál be van kamerázva a terület, de ez sem tartja vissza a garázdálkodókat. Van egy üres telek a szomszédban, oda járnak a dolgukat végezni, füvezni. A közeli gyermekvédelmi intézetből is gyakran megjelennek a lakók. Hajléktalanból is van jó néhány, de ők nem balhéznak.

Miklós Viktória

Összességében elégedett vagyok, de az nagyon zavar, hogy a lakóhelyemen, a lábas házak alatt minden hétvégén buliznak a fiatalok. A hangos zaj miatt nem lehet pihenni, és az összes szemetet, üres üveget ott hagyják. Sok kisgyerek lakik ott, őket is zavarják, és már csak az hiányzik, hogy játék közben belelépjenek valami üvegcserépbe. Nem tudom, mit lehetne tenni, mi hiába szólunk, a rendőrök autóval járőröznek, onnan észre sem veszik a hangoskodókat.

Barta Lászlóné

Naponta áthaladok az újgyőri főtéren a vasgyári piac felé és vissza. Nem különösebben rossz a közbiztonság, óvatos vagyok, engem még nem ért atrocitás. A buszmegállóban szoktam látni a drogosokat, de azok nem bántanak senkit. Szoktam látni járőrözni a rendőröket és rendészeket, de a múltkor is, amikor a buszmegállóban ott hevert két részeg, odamentek ketten, de csak igazoltatták őket, és nem csináltak semmit velük, maradtak ott eldőlve.

Nagy Zsolt

Két éve lakom itt, a vasgyári piac közelében, korábban nagyon sok volt a drogos, de vagy egy éve lényegesen lecsökkent a számuk. Főként bolt oldalában táboroztak, de most valahova áttették a székhelyüket. Gyakran közlekedek éjszaka is, nem veszélyes az utca. Nappal a koldusok jelentek meg egyre nagyobb számban. Itt az újgyőri főtéren még csak zavaróak, de a belvárosban, a Búza térnél már felbátorodnak és kötekednek is. Nem tudom, mit lehetne velük tenni.

Novák Krisztina

Gyermekkoromtól a belvárosban élek, ezért a szórakozóhelyekről kiáradó zene, az asztaltársaságok zsongása sohasem zavart. Az azonban igen, amikor zárás után órákkal arra ébredek, hogy részeg fiatalok vagy idősebbek üvöltöznek az egyébként már elhagyatott utcán. Őket maximum az éppen arra haladó rendőrautó látványa készteti csak továbbhaladásra. De a „nyomaikat”, hányás, összetört üveg és vizelet, még a reggeli sétánál is kerülgethetem a kutyával.

Kapcsolódó cikkek:

(Rendőrök Miskolc belvárosában a hétvégén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában