nemzeti konzultáció

2020.07.24. 13:30

Kámforrá tűnnek a konzultációs ívek Miskolcon is

Hetek óta téma a megyeszékhelyen is, hogy többen nem kapták meg a nemzeti konzultációs íveket.

Nyikes Zita

Kecskemét, 2020. június 15. Biró Albert postás nemzeti konzultációs kérdõívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdõdött a nemzeti konzultációs kérdõívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

„Megkaptam, kitöltöttem és visszaküldtem”, mondta az Észak-Magyarországnak Grubert Rudolfné a nemzeti konzultációs ívek kapcsán. Saját maga fontosnak érezte, hogy elmondja a véleményét, hiszen közérdekről van szó a kérdések megválaszolása kapcsán. Csodálkozik is rajta, hogy azon a környéken, ahol ötven éve él, többen nem kapták még meg az ívet, hiszen ha ő megkapta, akkor másoknak is meg kellett volna kapniuk. De mint mondja, úgy hallotta, hogy Miskolcon, többek között a lakókörnyezetében, az Aba utcán is hallottak olyan esetről, hogy kiszedték a postaládákból az íveket. Ő ugyan nem látott ilyen esetet, de hetek óta téma ez a lakótelepen, ahol többnyire négy- és tízemeletes lakóházakban élnek az emberek. Egy-egy lépcsőházban akár több tíz ív is eltűnhet, ha illetéktelenek bejutnak a lakóházba.

Grubert Rudolfné mindenképpen arra biztatja nyugdíjas társait, hogy ha nem töltötték ki, akkor az interneten is tudnak válaszolni a kérdésekre. Hozzátette: szokta mondani, hogy a tévéújság vagy egy rejtvényújság is rákerülhetett a borítékra. A napi politikát figyelemmel kísérő miskolci hölgy kapott olyan választ is, hogy valaki nem érti a kérdéseket. Felajánlotta a segítségét, és volt olyan, aki élt is a lehetőséggel: együtt értelmezték a kérdéseket.

Aki nem követi a híreket, nem olvas naponta újságot, annak nem teljesen egyértelműek, bonyolultnak tűnhetnek például a vállalkozásokkal, gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos kérdések, húzta alá Grubert Rudolfné. Hozzátette: mindenkinek saját ügye, hogy kitölti-e az ívet vagy visszaküldi-e, de úgy gondolja, hogy nem mehetünk el az ország érdekében a nemzeti konzultációs ívben felsorolt kérdések mellett, hiszen mindenkinek saját ügye, de saját érdeke is a véleménynyilvánítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában