Anno 1980-ban írtuk

2020.07.12. 07:30

A pártbizottság helyét foglalta el a múzeum

Új otthonába költözött a Herman Ottó Múzeum – Miskolcon, a Felszabadítók útján, a korábbi megyei pártbizottsági épületben található rövid ideje több egységük.

20200108 Miskolc, Herman Ottó Múzeum Képtára az ország egyik leggazdagabb, állandó jellegű képzőművészeti látványossága. A kiállítás a barokk korszaktól a szecesszióig vonultatja fel a magyar festészet remekműveit. fotó: (TEK) Magyar Nemzet (MN)

Forrás: MW

Fotó: Teknős Miklós

Az Észak-Magyarország 1980. július 6-i száma közli a riportot az új honfoglalásról.

Új honfoglalás

Az épület belakása, a berendezkedés még eltart néhány hónapig, de októberben, a múzeumi hónapban már itt szeretnék várni a közönséget – jelzi a lehetőséget a lap.

Megtudjuk: a kétemeletes, az alagsorral együtt négyszintes épületből a nagyközönség számára az első emeleti kiállítóhelyiség, a kutatók számára a második emeleti könyvtár a különösebben érdekes, és minden bizonnyal igen sokakat vonz majd a második emeleti, hangstúdióval, vetítőkamrával ellátott előadóterem.

Végvári Lajos művészettörténész, egyetemi tanár, a múzeum képzőművészeti osztályának vezetője már hozzákezdett a képtár állandó tárlatának rendezéséhez. Párját ritkítóan értékes gyűjteményt láthat majd az érdeklődő.

(A borítóképen: A Herman Ottó Múzeum képtára)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában