győztes

2020.06.22. 09:00

Riana díjat nyert

A nyolcéves kislány a Defekt című thriller forgatásának minden percét imádta.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

A legjobb fiatal színésznőnek járó díjat nyerte el Balla Riana Emma a Los Angeles Film Awardson. Bár a Miskolcon élő kislány mindössze 8 éves, a zsűri mégis úgy döntött, hogy nem gyermekszínészeknek járó díjat ítél oda neki, hanem felnőtt színművészeknek járót.

Más megélni

– A The Alienist című sorozat után, amiben szintén szerepeltem, jelent meg egy casting­felhívás. Jelentkeztem, és engem választottak a Defekt egyik főszerepére, melyben egy kislányt alakítok – mondta az Észak-Magyarországnak a tehetséges kislány. – A triller műfaj valahogy mindig megtalál, amit persze egyáltalán nem bánok, hiszen ilyen szerepeket a legnehezebb eljátszani.

Rendkívül fontos a mimika, az átélés, hiszen nekünk kell igazán nagy hatással lennünk a nézőre. Nagy stábbal dolgoztunk, és bár igencsak hidegek voltak az esték, de sokszor hosszú órákig megfeszített tempóban folyt a munka, aminek minden percét imádtam – fogalmazott Riana.

Mint mondta, gyakran megkérdezik tőle, hogy félt-e a forgatás alatt. Erre azonban mindig azt válaszolja, hogy más megélni a forgatást a rendező, stábtagok és színészek jelenlétével, és más megnézni a filmet. A Defekt egyébként sem tartozik a legrémisztőbb thrillerek közé. Inkább egy jó kis elgondolkodtató történet.

Azt már Riana édesanyja, Balla-Daragó Laura teszi hozzá, hogy a rendező, Gál Sándor fiatal, tehetséges filmes szakember, amit az is mutat, hogy alacsony költségvetésből tudott sikeres filmet készíteni.

– Úgy gondolta, több neves filmfesztiválon is megméretteti a produkciót, így történt, hogy a Los Angeles Film Awards legjobb triller díját kapta.

– Nagy volt az öröm számunkra, de még nagyobb, amikor kiderült, hogy bár Rianát nem jelölték színésznőként, a neves szakmai zsűri úgy döntött, hogy ő kapja meg a Los Angeles Film Awards „Best Young Actress” (legjobb fiatal színésznő) díját annak ellenére, hogy a kislányom még csak 8 éves. Ez azért is meglepő, mert az életkora alapján a „Best Child Actress” (legjobb gyermekszínész) kategóriába tartozna. A Defekt jelenleg is ott van további három filmfesztivál versenyében. Magyarországon várhatóan 2020 augusztusában mutatják be – jelezte Laura.

(A borítóképen: Balla Riana Emma a sikerét tanúsító oklevéllel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában