határátkelés

2020.05.27. 19:30

Igazolást kell kérni a határátlépésnél a rendőrségtől!

Szerdától változott a határátlépés szabálya a magyar állampolgároknak Szlovákia területére.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Május 27-től van hatályban a Kormány 235/2020. (V. 26) Korm. rendelete a Cseh Köztársaságból és a Szlovák Köztársaságból történő határátlépésről. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint megyénk területén a magyar-szlovák határt személyforgalomban Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto (00-24), Tornyosnémeti – Milhost’ (00-24), Tornanádaska – Host’ovce (06-18) és Bánréve – Král (00-24) határátkelőhelyeken nyitvatartási időben lehet átlépni.

A határátlépéshez érvényes úti okmány (személyi igazolvány, útlevél) megléte szükséges.

Az eddigi ingázási célú (munkavégzés, mezőgazdasági tevékenység, egészségügyi ellátás), valamint a teherforgalomra vonatkozó átlépési szabályok változatlanul érvényben vannak.

A kormányrendelet adta 48 órás Szlovákiában történő tartózkodást igénybe vevő magyar állampolgároknak, Magyarország területéről kilépés előtt a határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőr igazolást állít ki. A kormányrendelet értelmében a Szlovákiában történő tartózkodás nem haladhatja meg a 48 órát.

Tornyosnémeti – Milhost’ határátkelőhely tekintetében az M30-as autópályán közlekedni szándékozó 48 órás Szlovákiában történő tartózkodást igénybe vevő magyar állampolgárok a 3-as számú főközlekedési úton található régi közúti határátkelőhelyen kérhetik az igazolás kiállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában