ózdi strand

2020.05.01. 17:00

Az idei nyári strandszezon is „koronás lett” Ózdon

Az ilyenkor szükséges felújításra szánt összeget idén a védekezésre fordítják a városban.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A jelenlegi állás szerint a városi strandfürdő ezen a nyáron zárva marad Ózdon. A koronavírus-járvány kiszámíthatatlansága, valamint gazdasági szempontok is vezérelték a polgármestert akkor, amikor meghozta a sokak számára fájdalmas és nem várt döntést.

Felújítás helyett védekezés

– Most kellene elkezdenünk a strand felújítását, a szokásos szezon előtti javításokat, ami sok pénzébe kerül minden évben az önkormányzatnak – indokolt Janiczak Dávid polgármester. – A medencék, a gépház és a külterületek felmérése, a medencék erős tisztítása, festése, az elavult gépek karbantartása tízmilliós nagyságrendű összeget emésztene fel.

A borsodi település vezetője hozzátette: a jelenlegi helyzetet megvizsgálva és kiértékelve úgy döntöttek, hogy a strand idén nem nyit ki. Ennek oka, hogy egyrészt nem szeretnének feleslegesen milliókat költeni a komplexumra úgy, hogy a veszélyhelyzet végét még nem látják. Janiczak Dávid hozzátette: az is lehetséges, hogy csak a nyár végén oldják fel a korlátozásokat, ebben az esetben nem is lenne létjogosultsága a költséges beruházásnak. Másrészt most az emberélet előrébb való, így a strandra szánt összeget a védekezésre fordítják.

Gyűjtés kezdődött

Civil kezdeményezésre azonban gyűjtés kezdődött, hogy júniusban mégis megnyithasson a létesítmény. Amennyiben a fenntartó Ózdi Sport- és Élményközpont részére adományok útján sikerül össze­gyűjteni 10 millió forintot, abban az esetben lehet reális esélye Ózdon a nyári fürdőzésnek. Emellett olyan sikeres és évek óta bevált rendezvényeket is meg lehetne tartani, mint a szezonvégi triatlonverseny, a strandkézilabda-torna, valamint ősi magyar mesterségeket oktató tábor. Ellenkező esetben ezek a programok is elmaradhatnak idén.

(A borítóképen: A strand kapui egyelőre zárva maradnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában