Szerencs

2020.03.03. 14:30

Az édességgyártás fellendítése a céljuk

Szerencsen fiatal generáció is erősíti a a csokoládégyártást.

Serfőző László

Szerencs önkormányzatának szervezése mellett 2018-ban írta alá azt az együttműködési megállapodást a Szerencsi Szakképzési Centrum, a Bonbon Kft., a Nestlé Hungária Kft. és a Halász Produkt Cukrászat, amely egy 2019-ben induló édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító képzés beindítását tette lehetővé, erősítve a város nevével fémjelzett hagyományos csokoládégyártást. A képzés beindult, az eltelt időszakról, a további lehetőségekről tartottak tanácskozást a közelmúltban a programban résztvevők.

Mint az elhangzott, egy osztállyal beindult a képzés, megteremtették az ehhez szükséges infrastruktúrát, az alapokat a szakképző iskolában szerzik meg a fiatalok, ám a főbb szakmai fogásokat a duális partnereknél sajátíthatják el.

Az eseményen részt vett Koncz Ferenc országgyűlési képviselő, aki anno polgármesterként volt az egyik kezdeményezője az új képzés beindításának. A tanácskozáson megjegyezte, a hagyományos csokoládékészítésről és az ágazathoz kapcsolódó témákról olyan több száz oldalas dokumentációt őriz a Bonbon Kft., amelyre alapozva akár egy édesipari kutatóintézetet is meg lehetne valósítani a városban.

A program végén meglátogatták azt az osztálytermet, ahol a gyártás alapjaival ismerkednek a diákok.

(A borítóképen: Osztálytermi látogatás is volt | Fotó: Serfőző László)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában