időjárás

2020.02.28. 13:30

Több helyen esik a hó, de nem okoz gondot – videó

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően pénteken hajnalban vegyes halmazállapotú csapadék kezdett hullani megyénkben, van, ahol hó, havas eső, de nagyrészt eső.

Horváth Imre

Fotó: Kozma István

Ahol mégis hó esett, vagy esik még napközben is, ott is csak kevés helyen marad meg, ugyanis nagyrészt pluszt fokot mutatnak mindenhol a hőmérők. A magasabban fekvő területeken azért megmaradt némi hó, így például Bánkúton, ahol a kamera 12 óra utáni képe alapján legalább tíz centiméteres friss hó van, de Répáshután, és Bükkszentkereszten is hasonló a helyzet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint a társaság szakemberei az előrejelzéseket alapul véve tegnap megelőző síkosságmentesítési munkákat végeztek, mostanáig 404 tonna útszóró sót és 78 ezer liter kalcium-klorid oldatot juttattak ki a kezelésükben lévő úthálózatra. A megye több részén jelenleg is esik a hó, ami főként a Bükk hegységben és Sátoraljaújhely térségében maradt csak meg, ezért a mérnökségek folyamatosan, ütemezetten látják el a további hóeltakarítási munkákat is. A Közút kezelésében lévő közúthálózaton a hóesés nem okozott fennakadást a közlekedésben.

Az Országos meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a keleti tájakon a vegyes halmazállapotú csapadék ma délutánra egyre több helyen szűnik meg, a lehullott hó olvadásnak indul. Szombat hajnalban az Északi-középhegység szélvédettebb völgyeiben átmeneti ködfoltok képződhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában