Encs

2020.01.15. 13:30

Teljesülhetnek az álmai

Dorina a művészetek területén és a sportban is jeleskedik.

Hegyi Erika

Csehi Dorina

Fotó: Bujdos Tibor

Tankerületi kitüntetésben részesült nemrég Csehi Dorina, az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadik osztályos tanulója. A tehetséges diáklány november végén, a Szerencsi Tankerületi Központ által megrendezett Jótékonysági Gálán vehette át az elismerést.

Meghatódott

– Amikor megtudtam, hogy kitüntetést kapok, nagyon meghatódtam, mert nem akartam elhinni, hogy pont én vagyok erre érdemes. Nehéz szavakba önteni, milyen boldog voltam, a szüleim pedig nagyon büszkék rám – fogalmaz Dorina, akit a napokban az iskolájában látogattunk meg.

Kiderült, nem érdemtelenül jutalmazták, hiszen számos területen teljesít kiválóan. Még alsó tagozatos volt, amikor a tanító nénije felfedezte, hogy kiválóan szaval. Sok városi és megyei szavalóversenyre küldte el Dorinát, aki mindenütt kitűnt tehetségével. Dobogós helyen végzett minden versenyen, Kazincbarcikán pedig, egy nemzetközi szavalóversenyen 6. helyezést ért el. Dorina a zene terén is nagyszerűen teljesít. Szintén alsós volt, amikor kiderült, szépen énekel, így az iskolában működő alapfokú művészeti iskola keretein belül kezdett el zenét tanulni. A hangszere a furulya volt, két éve azonban zongorázni is tanul, mert Dorinának nagy tervei vannak, jövőre már a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium diákja szeretne lenni. Furulya és jazzének szakra jelentkezik, mert mindkettőben kitűnik tehetségével.

Kiváló sportoló is

– Igazából a zenében találtam meg magam, nagyon szeretek furulyázni, énekelni és zongorázni is. Ahogy egyre többet tanultam, egyre jobban fejlődtem, és ez motivált engem abban, hogy elérjem az álmomat. Az álmom pedig, hogy jövőre a Bartókba járhassak – árulja el Dorina.

A tehetséges diáklány büszkén meséli, hogy nyáron a zánkai Erzsébet-táborban megnyerte a Ki mit tud? ének kategóriáját, és a nagyszínpadon több ezer diáktársa előtt adhatta elő győztes produkcióját. De fellépett már a fővárosi Művészetek Palotájában rendezett gálakoncerten is.

Dorina a művészetek mellett kiváló sportoló. Az iskolában hagyomány a fekvenyomó sportág, amit dr. Szatmáry-Antal Tamás testnevelő honosított meg. Az intézmény fekvenyomó csapatának sok szép eredménye van már, de Dorina a 2019-es diákolimpián országos bajnok lett egyéniben és csapatban is.

A tehetséges diáklány hozzátette: sok-sok elfoglaltsága miatt általában este 7 órára ér haza. Bár a tanulásra kevés ideje marad, de igyekszik az iskolában is helytállni, hiszen a hétvégén vár rá a központi írásbeli felvételi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában