jótékonysági vadászat

2020.01.03. 18:00

A fácánok nem örültek, de a gyerekek nagyon

Országos jótékonysági vadászatot tartottak a vadásztársaságok december 27-én, melyhez hazánk mind a 19 megyéje csatlakozott.

Hegyi Erika

A vadászaton. Sárga kabátban Schuberth István

Forrás: A vadászok fotója

Megyénkből 64 vadász regisztrált az akcióra, akik fejenként 30 ezer forint nevezési díjjal járultak hozzá a program sikeréhez.

A helyszín a Borsó-hegy volt, ahol a vadászok puskát ragadtak, hogy gazdag zsákmánnyal térjenek haza, de főleg azért, hogy az akció bevételével egy gyermekkórházat segítsenek életmentő gép megvásárlásával.

A szervezést, az előkészítést és lebonyolítást a Fony és Környéke Földtulajdonosok Vadászati Egyesülete és a Hernádvölgye Vadász- és Horgász Egyesület vezetőinek és segítőinek köszönhették a résztvevők, akik végül 142 fácánt lőttek ki, tájékoztatta lapunkat Schuberth István Attila göncruszkai vadász.

Jövőre még többen

A jótékonysági vadászat napja előtt is szorgos munka folyt a Borsó-hegyen. A szervező vadásztársaságok, a hejcei önkormányzat, valamint a göncruszkai vadászok és családtagjaik, barátaik megtisztították a régi barackos területét, azaz a vadászat helyszínét.

A jótékonysági vadászatot 2013 óta rendezik meg hazánkban. Ötlete Fejes László sportvadásztól származik, aki az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az akció ebben az évben öltött országos méreteket, jövőre pedig szeretnék kiterjeszteni az egykori Nagy-Magyarország területére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában