építészkamara

2019.12.17. 13:30

Egy mozgalmas évet hagytak maguk mögött

Díjátadókkal zárta az évet a megyei építészkamara.

Tajthy Ákos

Az építészkamara rendezvényén az évet értékelték

Fotó: Vajda János

Ünnepélyes keretek között zárta a 2019-és évet a B.-A.-Z. Megyei Építész Kamara hétfőn a Kós-házban. Juhász-Nagy Balázs kamarai elnök köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, mozgalmas év volt az idei.

– Az építőipar jó évet zárt, ez érződik a tervezőszakma munkával való ellátottságán. A jogszabályi változások rendszere komoly feladatot rótt ránk, igyekeztünk a kamarai tagokat képviselve felhívni az országos szervezet, a minisztériumok, államtitkárságok figyelmét az esetleges problémákra – kezdte.

A megyei kamara két tagjának munkásságát is rangos állami kitüntetéssel ismerték el idén: Rostás László, Miskolc korábbi főépítésze március 15-én, míg Puskás Péter, a Műépítész Építészeti Tervezőiroda Kft. ügyvezetője és vezető tervezője augusztus 20-án kapta meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést.

– E napon, Kós Károly születésének 136. évfordulóján a szakmánkat ünnepeljük, ráadásul a Kós-házban, ami mostanra ténylegesen is birtokunkba került és az építésztársadalom otthona lett – tette hozzá Juhász-Nagy Balázs.

Elismerések

Végül Durbák Györggyel, a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány kuratóriumának elnökével közösen adták át az idei Szeghalmy Bálint-díjakat: Építészeti alkotói díjat idén Paronai István és Petrik Zoltán, míg Közösségért díjat Rudolf Mihály kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában