Miskolc

2019.12.23. 19:30

Az Egyetemvárosban is láttak már vaddisznót

Olvasónk pedig azt jelezte, hogy az avasi református temetőben találkozott vele.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock

Nyár óta folyamatos problémát jelent Miskolcon a vaddisznók jelenléte, amiről már többször cikkeztünk.

– A rendkívüli módon elszaporodott vaddisznóállomány okozta károkról és előfordulási helyszínekről napi szinten 5-6 új bejelentés érkezik Miskolc önkormányzatához – tudatta Durda Péter, a városháza munkatársa.

Szigorú szabályok

– Az önkormányzat és a Miskóc-IKR Vadásztársaság között kötött megállapodás értelmében a vadásztársaság látja el a belterületi vadászatot Miskolc bel- és külterületén. A belterületi vadászatengedélyhez kötött, amelyet a Miskolci Rendőrkapitányság ad ki a vonatkozó kormányrendelet alapján. A város belterületén mostanra annyira elszaporodott az állomány, hogy olyan területeken is megjelennek – Avasi kilátó, Ruzsinszőlő utca, vasgyár területe, Egyetemváros –, ahonnan korábban soha nem érkezett bejelentés. Az önkormányzat és a vadásztársaság a szigorú kilövési szabályok betartásával mindent megtesz annak érdekében, hogy a vaddisznók lakott területi jelenlétét visszaszorítsa, az általuk okozott károkat mérsékelje és a lakosság biztonságérzetét növelje – tájékoztatott Szilágyi-Tréba Eszter, a városháza sajtóosztályának munkatársa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában