íjász nyílt nap

2019.10.28. 09:30

Íjászok, lovasok és finomságok a Lovagi Tornák Terén

Harmadik alkalommal rendezte meg hagyományőrző és íjász nyílt napját a Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület október 27-én.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Több százan látogattak ki az íjász nyílt napra

Fotó: Bukovenszki-Nagy Eszter

A vénasszonyok nyara október utolsó hétvégéjén is „tombolt”: napsütéses, szép idő várta az érdeklődőket a Diósgyőri vár mellett délelőtt 10 és délután 4 óra között. Több mint négyszázan látogattak ki az íjász nyílt napra, ahol a Fügedi Márta Népműveszeti Egyesület kézműves termékeiből is csemegézhettek a látogatók. Kapható volt megannyi kézműves portéka, fakard, méz, de lovaglási lehetőséget is biztosítottak a szervezők, sőt, egy pónifogatra is fel lehetett ülni. Az ingyenes rendezvényen sokan részt vettek saját felszereléssel, így a közös gyakorlás mellett jó alkalom volt ez a tapasztalatcserére, beszélgetésre is.

– Évről évre egyre többen érdeklődnek a rendezvényünk iránt, még nincs vége a napnak, de már szép számban érkeztek kicsik és nagyok, családok, gyerekek és nyugdíjasok is. Sokféle eszközzel készültünk, különböző íjakat lehet kipróbálni, melyek használatát az egyesület tagjai mutatnak és tanítanak meg – mesélte kérdésünkre Pászk Norbert, az egyesület elnöke.

– Jelenleg közel harmincan vagyunk állandó tagok, de többen jönnek ilyenkor segíteni nekünk. Járunk különböző családi napokra, hagyományőrző programokra, versenyekre is, emellett mi is rendezünk versenyeket, legutóbb áprilisban volt Diósgyőrben íjászverseny – folytatta.

Az egyesület folyamatosan várja a csatlakozni vágyókat, az őszi-téli időszakban vasárnaponként tartanak edzéseket, nyáron azonban szinte minden nap. A Facebook oldalukon lehet tájékozódni az aktuális rendezvényekről, edzésekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában