Állatok Világnapja

2019.10.07. 11:30

Három napig ünnepeltek

Vetélkedővel, rajzversennyel emlékeztek meg az állatok világnapjáról a Csanyikban.

Detzky Anna

Látványetetés

Fotó: Kozma István

Egy környezetvédelmi konferencián 1931-ben, Firenzében jelölték ki október 4-ét az állatok világnapjának, amely egyben Assisi Szent Ferenc emléknapja. A legenda szerint a kedves szent közelében még a vadak is megszelídültek.

 

Ez alkalomból a Miskolci Állatkert és Kultúrpark egészen csütörtöktől szombatig színes eseményekkel várta a kicsiket és nagyokat.

– Idén három napig ünnepeltük az állatok világnapját – mondta Darvas Katalin zoopedagógus. – Október 3-án kezdtük a Herman Ottó Általános Iskolával közösen rendezett tanulmányi versenyünkkel 12 gyermekcsapat számára. Október 4-én délelőtt nálunk járt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja, és madarat gyűrűztek. Emellett azok a gyermekek, akik a két napon állatos rajzzal érkeztek, jelképes összegért jöhettek be az állatkertbe. Október 5-én pedig 10 és 12 órától szakvezetésekkel és látványetetésekkel készültünk a látogatóknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában