Cigándi beruházás

2019.09.23. 18:30

Kétszázmillió kutyatápra

Akár tizenöt embernek is munkát adhat majd a megépülő üzem.

Lerakták az alapkövet

Forrás: ÉM

A napokban elhelyezték a cigándi ipari területen épülő új üzemcsarnok alapkövét, ahol a jövőben kutyatápot fognak gyártani. Az eseményen részt vett egyebek mellett dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője, Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere és Ablonczy Dániel alpolgármester.

Biztos talaj

Oláh Krisztián köszöntőbeszédében visszatekintett a város kilenc évvel ezelőtt kidolgozott településfejlesztési stratégiájára.

Kiemelte annak egyik megállapítását: „a településről hiányoznak azok a vállalkozást segítő, támogató, ösztönző intézmények, amelyek segítik a vállalkozásokat működésükben, információhoz jutásban és vállalkozás-alapítást ösztönöznek. Irodák korlátozottan állnak rendelkezésre, és nem megfelelő a helyi termékek piacra jutása”. Mindezen problémák megoldására a jelenlegi városvezetés földterületet vásárolt, közművesített telkeket alakított ki azért, hogy a betelepülni vágyó vállalkozókat és a munkahely­teremtést elősegítsék. Az elmúlt pár év történéseinek, fejlesztéseinek köszönhetően mára gazdasági szempontból Cigánd biztos talajt jelent a már itt működő vagy az új, beruházást eszközölő vállalkozások számára is.

Fontos beruházás

Dr. Hörcsik Richárd beszédében kiemelte, minden ilyen alkalom rendkívül fontos nem csupán a település, de az egész ország számára.

– Az olyan új munkahelyteremtés, mely nem közfoglalkoztatásban képes helyben foglalkoztatni milyen ösztönző hatással lehet a helyi emberekre – mondta dr. Hörcsik Richárd. – Ezek a fejlesztések elősegítik, hogy a helyieknek ne kelljen a környék vagy az ország más városaiba elmenni dolgozni.

Veczán Péter a bérlő cég képviseletében elmondta, reméli, hogy a közel 200 millió forintból megvalósuló modern, környezetbarát gyártóüzem meghatározó pillére lesz mind az anyacég, mind a város életének. Elmondta továbbá, hogy a prémium minőségű kutyatáp gyártásához 10-15 fő helyi embernek tudnak majd munkát biztosítani. A gyártáshoz pedig a helyi termelőktől szeretnék az alapanyagok java részét beszerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában