közfoglalkoztatási kiállítás és vásár

2019.09.11. 19:00

Ezek mind értékek

A közfoglalkoztatás keretében termelt árukat állították ki a miskolci seregszemlén.

Szaniszló Bálint

Nagy érdeklődés övezte Miskolcon a napokban megtartott bemutatkozó vásárt

Fotó: Ádám János

Azokban a térségekben, ahol a közfoglalkoztatás az egyedüli munkalehetőség, továbbra is működtetni kell a másodlagos munkaerőpiac ilyetén rendszerét. Meg kell találni a megyében és a kistérségekben a közfoglalkoztatás és a versenyszféra megfelelő arányát úgy, hogy az a foglalkoztatás tartós növekedését eredményezze.

Ez az alapelv vezette arra a szervezőket, hogy az elmúlt hét végén immár hatodszor megrendezzék a Közfoglalkoztatási Kiállítást és Vásárt.

Áruk és termékek

A közfoglalkoztatás seregszemléjén a települések megmutatták, hogyan kapcsolódtak be a közfoglalkoztatásba, milyen értékteremtő munkát végeztek, és milyen termékeket állítottak elő, példázva azt, hogy egy kreatív ötlettel, a megfelelő szervezéssel és szorgalommal megvalósíthatók az elképzelések. A mezőgazdasági áruk mellett az érdeklődők megismerkedhettek az élelmiszer-savanyítással, baromfitartással, -feldolgozással, utca­bútorokkal, népművészeti termékekkel, dísz- és használati tárgyakkal, gyermekjátékokkal, textiltermékekkel, gyógynövényekkel, tésztakészítőkkel, szőttes- és fonott árukkal, fonott kosarakkal, saját gyártású beton­elemekkel, térkövekkel, újságpapírból font termékekkel.

A megye 16 járásából 92 kiállító, a szomszédos megyékből érkező kiállítókkal együtt 99 foglalkoztató mutatkozott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában