életmód

2019.09.26. 15:30

Életmódtanácsok: felkészültek az őszre

Az átmeneti évszak kihívásaira készítette fel a résztvevőket az életmódklub.

Tajthy Ákos

Sok kérdést kapott az előadó

Fotó: Kozma István

Hogyan készítsük fel szervezetünket a hidegebb hónapokra? Milyen gyógynövényekkel, ételekkel erősíthetjük az immunrendszerünket? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphattak választ azok, akik ellátogattak kedden a Célpont Közösségi Térbe az őszi életmódklubba.

Egerszegi Krisztina, a klub előadója, életvezetési tanácsadó lapunknak elmondta, a program még az év elején kezdődött, korábban már tartottak egy tavaszi és egy nyári foglalkozást is. A klubdélután célja mindig azonos: megmutatni a résztvevőknek, hogyan kerülhetnek összhangba a természettel.

– Minden évszak különböző energiát képvisel, amire az emberek akkor is reagálnak, ha a városban élnek. Ősszel, átmeneti évszakban a szélenergia kerül túlsúlyba, ami idegrendszeri kibillenést okozhat: álmatlanságot, idegességet és akár depresszív hangulatot is – hangsúlyozta.

A résztvevők azt leshették el, hogy hogyan kezelhetik ezeknek testi tüneteit életmódbeli változásokkal, illetve gyógyteák – hársfavirág és kakukkfű – segítségével.

Az őszi életmódklub első része közös relaxációval zárult, az október végi második alkalmon pedig az átmeneti évszak okozta lelki tünetek kezelésére kaphatnak hasznos tanácsokat a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában