Önkormányzati választás 2019

2019.08.16. 21:00

Új lendületet akarnak végre adni Miskolcnak

Újabb jelölőszervezet jelentkezett be a miskolci polgármesteri székért és a képviselői helyekért.

Fotó: Ádám János

Az Új lendület a városért Egyesület Új lendület Miskolcért néven indul az október 13-i helyhatósági választáson. A bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy miskolci polgármesterjelöltjük Kopcsó Gábor, és mind a 19 miskolci egyéni választókörzetben indítanak képviselőjelöltet. Mint elhangzott, valamennyien pártpolitikától mentes, független képviselőjelöltek.

Pártpolitikától mentesen

A polgármesterjelölt elmondta, hogy „Miskolcon igenis helye van egy olyan civil kezdeményezésnek, amelynek tagjai távol tartják magukat a pártpolitikától, valamennyien munkájukban sikeres emberek, és ezt a sikert szeretnék a város javára fordítani.”

Az Új lendület Miskolcért jelöltjei szeretnék a Miskolcon meglévő kreatív, előremutató gondolkodást összefogni és megteremteni annak lehetőségét, hogy szakíthasson a város az elmúlt három évtized rossz gyakorlatával, és a valóban pozitív gondolatok irányítsák a város fejlődését az elkövetkezendő öt évben. „A miskolciak olyanok az országban, mint a magyarok a nagyvilágban, alkotó kreativitásunk mindenütt megtalálható. A miskolciak szaktudásukkal, tehetségükkel igenis hozzá tudnak tenni az ország fejlődéséhez. Ezt az új lendületet szeretnénk végre megadni Miskolc városának is” – fogalmazott a polgármesterjelölt.

 

Kopcsó Gábor elmondta, hogy Miskolcon van egy domináns várost irányító erő, és a választás kapcsán kialakult egy hasonlóan domináns ellenzéki csoportosulás. Az Új lendület Miskolcért alapítói úgy érezték, hogy ezen két domináns erő mellett a miskolci közéletben helye van egy tiszta civil kezdeményezésnek is. A választásig hátralévő szűk két hónapot programjuk megismertetésére szeretnék felhasználni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában